23 Aralık 2015 Çarşamba

OT KAVURMASI

1 demet ebegümeci
1 demet ısırgan
1 adet kurusoğan
2 adet pırasa
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
ÜZERi  İÇİN
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Önce, otları temizliyoruz.Ebegümeclerinin
Kart saplarını ,sararmış yapraklarını ayıklayıp ,temizleninceye kadar iyice yıkayıp, süzgüye koyup fazla sularının 
Süzülmesini sağlıyoruz.
Isırganlarıda, temizleyip iyice yıkayıp,
Onlarında sularının süzülmesin sağlıyoruz.
Kuru soğanı , pırasaları ,sarımsakları temizleyip ince , ince doğruyoruz.
Bir tencereye, doğranmış sarımsakları ve kurusoğanı zeytinyağı koyup soteliyoruz.
Bu arada, otları iri , iri doğruyoruz.Tencerenin içine, doğranmış otları,doğranmış pırasaları, tuzu ekleyip pişiriyoruz.
Pişen otların suyu çekilince ,tencereden ,
servis tabağına alıp ,soğımasını bekliyoruz.
Sarımsakların, kabuklarını soyup , tuzla ezdikten sonra, yoğurda karıştırıp çırpıyoruz ve soğuyan ot, kavurmasının 
Üzerine döküyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder