3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tozşeker
ŞURUP İÇİN
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pekmez
1 çay bardağı su
2 damla limon suyu
İÇ MALZEME İÇİN
1 kase dolusu iç ceviz
KREP TAVASINI YAĞLAMAK İÇİN
1 çorba kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI
Önce sıvı malzemeler, bir çırpıcı ile çırpılır,
Un ilave edilerek, krep hamuru elde edilir.Krep tavası margarinle yağlanır, krep
Hamurundan bir kepçe tavaya dökülür,
Kreplerin kenarları pişmeye ,başlayınca
Ters çevrilir arka yüzüde aynı şekilde pişirilir, bütün krep hamuru bitinceye kadar ayni işlem yapılır.
Bir tencereye, su ve toz şeker konur ,beş dakika kaynatılır ,pekmez eklenir iki damla limon suyu eklenerek bir , iki dakika daha kaynatılıp şurup tenceresi
Ocaktan alınır
Bir krep alınır ,ortasına ceviz içi konur,
Dürüm gibi sarılır, üzerine pekmezli şurup
Dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder