3 Şubat 2017 Cuma

MİLFÖY BÖREK

MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
1 adet yumurta
1 kase lor peyniri
susam veya çörek otu
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını , dondurucudan çıkardıktan sonra, yumuşayıncaya kadar, bekliyoruz .[Yaklaşık otuz dakika kadar bekliyoruz].Milföyler, yumuşayıp, şekil alacak hale gelince, üstlerindeki, pembe kağıtları, alıyoruz. Kare,  olan hamurları, üçgen olacak şekilde kesiyoruz. Lor peynirinin içine ,yumurta akını koyup, karıştırıyoruz .Üçgenlerin, tam ortasına, bir tatlı kaşığı lor peyniri koyup katlıyoruz .Hazırladığımız, üçgen hamurları, yağl

ı kağıt serilmiş, fırın tepsisine, aralıklı sıralıyoruz. .Yumurta sarısını ,çatal yardımı ile iyice çırpıp, milföy hamurlarının, üzerine sürüyoruz.Susam veya çörek otu serpip, önceden ısıtılmış fırında ,190 derecede üstleri  kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder