3 Şubat 2017 Cuma

HURMALI TRUFF

1 kase hurma
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı ceviz içi
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
Hindistan cevizi rendesi
Toz Antep fıstığı, kakao
HAZIRLANIŞI
Hurmaların çekirdekleri çıkarılır. ikiye veya üçe kesilir bir su bardağı su ile tencereye konup orta ısılı bir ateşte hurmalar suyunu çekinceye kadar haşlıyoruz.Haşlanan hurmalar çatalla ezilir , soğuyan hurma peltesinin içine, kakao, iri çekilmiş ceviz içi, konur yoğrulur.Küçük toplar yapılır Sırası ile .Hindistan cevizi rendesine,toz  Antep fıstığına, kakaoya ,batırılarak servis tabağına sıralanır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder