3 Şubat 2017 Cuma

CEPLİ SANDVİÇ

MALZEMELER
1\2 kg un
1 su bardağı ılık süt
1\2 su bardağı ılık su
1\2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket ınstant maya[ kuru toz maya]
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
susam veya çörek otu
BEZELERİ YAĞLAMAK İÇİN
1 kase sıvı yağ
CEPLERİ DOLDURMAK İÇİN
250 gr beyaz peynir
domates
yeşil biber
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına ,önce sıvı malzemeleri , tuzu, toz şekeri, koyuyoruz, unu , toz mayayı  ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hazırladığımız hamurun üzerini streçle kapatıp yaklaşık bir saat mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapıyoruz. Hazırladığımız bezenin birini alıp un serpilmiş düz bir zeminin üzerinde merdane veya oklava yardımı ile 20 cm  çapında yuvarlak yapıyoruz .Hazırladığımız bu yuvarlağı sıvı yağ ile yağlayıp önce ikiye katlıyoruz D şeklini alıyor . tekrar yağlıyoruz, tekrar katlıyoruz  küçük üçgen oluşuyor.  Hazırladığımız bu hamur cepleri  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralıyoruz.Tüm bezeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam ve ya çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika yada üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Pişen sandviçler kat . kat açılıyor
Pişen  sandviçler soğuyunca ,cepleri peynir. biber, salatalık veya kıvırcık marul yapraklarıyla süslüyoruz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder