3 Şubat 2017 Cuma

KURU ÜZÜMLÜ, SUSAMLI KURABİYE

Annemin hemen kolayca yapıverdiği çocukluğumun tadı, Kuru üzüm bir mucize çerez olarak ta yendiği gibi , pilava katılır. pilavın yanına hoşaf olarakta yapılır, kurabiyeye katılır Aşure kuru üzümsüz olmaz lahana salatasına çok yakışır daha bir çok yerde kullanılır,,
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limonsuyu
1 su bardağı kuru üzüm
4 veya 5 bardak un
ÜZERİ İÇİN
Bol susam
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına, yoğurt, yağ, toz şeker konur biraz elle çırpılırKuru üzüm , ve unun bir kısmı ilave edilir unun üzerine karbonat konur , karbonatın üzerine limon suyu dökülür ve hamur yoğrulmaya başlanır un az gelirse kontrollu ilave edilir ele yapışmayan bir hamur yapılır .Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirilir. Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparılarak şeritler yapılır .Bu şer,tler le Sşekli verilir veya hazırlanan şerit hamur ikiye katlanır susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı sıralanarak önceden ısıtılmış fırında 175 derecede on beş dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder