Şimdi bal kabağının tam zamanı. İçi fazla liflen me den tüketmek lazım Çorbası,sarımsaklı ,taratorlu sinkontası ,tatlısı mücveri , tartı derken keki de çok nefis oluyor. Denemenizi ,tavsiye ediyorum.
MALZEMELER
1 su bardağı bal kabağı püresi [ 150 veya 200 gr bal kabağı}
1\2 çay bardağı su
1\ 2 su bardağı ceviz veya fındık içi
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1\4 çay kaşığı yeni bahar
2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2,5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Kabukları soyulmuş, bal kabağı, tencereye konur, ,yarım çay bardağı su ile orta hararetli , ısıda kabaklar iyice ,yumuşayıncaya kadar, pişirilir.Pişen kabaklar, püre haline getirilip, soğutulur.Oda sıcaklığındaki yumurtalar, toz şeker ile beyaz bir renk alana kadar çırpılır,Sıvı yağ , bir su bardağı bal kabağı püresi, ilave edilerek çırpılır.Baharatları, unu , kabartma tozu ve karbonatı da ilave ederek kek hamurunu hazırlıyoruz..Margarin ile yağlanmış, fırın kabına, biraz toz şeker serpip kek hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış, fırında önce 180 derecede, yirmi dakika , sonra 170 derecede on beş veya yirmi dakika pişirilir.Kürdan testi yapılır, keke batırılan kürdan ,temiz çıkarsa kekimizi fırından alıp soğutuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder