MALZEMELER
1 kg sert şeftali
2 adet portakal
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
1 mercimek büyüklüğünde limon tuzu
1 çorba kaşığı ,sıcak su
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabukları soyulup ortadan ikiye kesilip , çekirdeği çıkarılır .dilim , dilim kesilir. Bir tencereye , bir sıra şeftali dilimleri, üzerine toz şeker konur ,tekrar şeftali dilimleri, toz şeker serpilir ve bu şekilde bir gece bekletilir.
Ertesi gün ,orta hararetli bir ateşe tencere konur, şekerler eriyince, şeftaliler alınır sıkılmış portakal suyu eklenir, kaynatılır köpükleri alınır . Reçel , şurubunun rengi koyulaşmadan şeftaliler , limon suyu konur , bir iki taşım kaynatılır, limon tuzu bir çorba kaşığı sıcak suyun içinde eritilip ilave edilir bir taşım kaynatılıp, reçel ocaktan alınır.Tencerede soğuyan reçelin üzerine, temiz bir tülbent konularak güneşte ,bir kaç gün bekletilerek kavanozlara konur , güneş almayan bir yerde saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder