8 Ağustos 2016 Pazartesi

Patlıcanlı börek

Malzemeler
1 kg patlıcan
2 adet kurusoğan
250 gr yeşil biber
5 adet domates
Tuz karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
4 veya 5  adet yufka
Ara katlar için
2 su bardağı un
1,5 su bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı sirke
Hazırlanışı
Derin bir kaba,su ve birçorba kaşığı tuz konur.Önce tüm sebzeler yıkanarak işleme başlıyoruz.
Patlıcanların sapları, kesilir alacalı soyulup
Yemeklik doğranır , tuzlu suda bekletilir.
Soğanların, kabukları soyulur , yemeklik doğranır, biberlerin sapları kesilir, yemeklik doğranıe,domatesler ortadan ikiye kesilerek rendelenir.
Bir tencereye , soğanlar , zeytinyağı tuz ilave edilerk otra ısıda yakmadan sotelenir.Biberler ilave edilir bir tur sotelenir, sırası ile rende domatesler, tuzlu suda bekleyen patlıcanlar, sıkılarak tencereye konur.Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve soğutulur.
Düz bir zemine yufka serilir fırça yardımı yufkanın her tarafına i hazırlanan karışım sürülür.yufka ikiye katlanır D şeklini alır.
Yine bu yüzeyede, sirkeli karışım sürülür
Yarım yufka  ,sekiz adet üçgen parçaya kesilir. Geniş kısmına, pişirilen patlıcanlı harç konur , kenarları kapatılıp sigara böreği gibi sarılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. Üzerine kalsn sirkeli malzemeden sürülerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 veya 25 dakika pişirilir.
NOT: Sirkeli karışım böreği elde açılmış  gibi kıyır , kıyır yapıyor.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder