3 adet yufka
1,5 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı sıvı yağ
300 gr haşhaş ezmesi
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı sirke
3 su bardağı su
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimek, yıkanır, tencereye üç su bardağı su konur ,orta hararetli bir ısıda Kaynatılır ,su kaynayınca tuz ve
Bir tatlı kaşığı sirke konur , mercimek ilave
Edilir ve haşlanır.Mercimekler yumuşayınca
Haşlanan mercimek , süzülür.
Soğanların dış kabukları soyulur,yemeklik
Doğranır tavaya, yarım öay bardağı sıvı yağ konur,doğranmış soğan eklenir ve sotelenir.Sotelenen soğanlara haşlanıp süzülmüş mercimekler ilave edilir, tuz. ,karabiber le birlikte karıştırılıp tava ocaktan alınır.
Bir kapta haşhaş ezmesi Sıvıyağ ile karıştırılır ve akışkan sürülebilir hale gelinceye kadar sıvı yağ ilave edilir.
Yufka düz bir zemine yayılır akışkan hale gelen haşhaş ezmesi yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür. Yukka ikiye katlanır sekize bölünür tıpkı sigara böreği yapar gibi yine karışım sürülür.Geniş tarafına mercimekli malzemeden konur,
Kenarları içe gelecek şeklinde katlanır, sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur.Tüm yufkalar bitinceye kadar aynı işlem yapılır.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 veya 25 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder