Gelelim tarife👇
MALZEMELER
1 veya 1,5 kg yassı domates
1/2 su bardağı pirinç
200 gr dolmalık kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
Tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Pirinç yıkanarak bir tencereye alınır ,iki su bardağı su ,bir çay kaşığı tuz ,konularak orta ısılı bir ateşte ,pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğutulur.
Sebzeler yıkanır, domateslerin sapları koparılır.Domateslerin dipleri çok az kesilerek kapak yapılır, açılan bu kapaktan domatesin içi bir çay kaşığı ile oyularak boşaltılır.Tüm domateslere aynı işlem uygulanır.
Tavaya kabukları soyulmuş, yemeklik doğranmış , kuru soğan zeytin yağı ile konularak sotelenir, soğanların rengi pembeleşince kıymalar ilave edilir, kıymaların rengi kahverengi oluncaya kadar kavrulur , içine haşlanmış pirinç ,tuz , karabiber konur bir , iki tur kavrulur ocaktan alınır.İnce, ince doğradığımız maydanoz ,taze nane ilave edilerk iç harç hazırlanır.
Hazırlanan malzeme domateslerin içine doldurulur, kapakları kapatılır her domatesin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı konur.
Domatesleri oyunca içinden çıkan domates parçaları , bir tatlı kaşığı toz şeker ve tuzla rondodan geçirilerek dolma tenceresine dökülür, orta hararetli ısıda, onbeş yirmi dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder