1/2 kg taze barbunya
1/2 kg taze fasulye
1 adet kuru soğan
3 adet domates
3 veya4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Barbunyaların kabuklardan taneleri ayıklanır yıkanır.taze fasulyeler kılçıklarından ayıklanır üçe veya dörde bölünür, yıkanır.
Soğan dış kabuklarından , ayrılıp yemeklik doğranır,sarımsaklar dış kabuklarından ayrılır , ikiye veya üçe bölünür.
Tencerenin altına soğanları, sarımsağı,fasulyeleri, haşlamadan tane barbunyaları, rendelenmiş domatesi , yağı , tuzu , şekeri koyup orta ateşte sarartılır. sıcak su ilave edilerek ,düdüklü tencerede, 20 dakika ,açık tencerede 40 veya 45 dakika pişirilir.Sebzeler yumuşayınca soğutularak servis yapılır.
NOT:Açık tencerede yemek pişerken kontrollü sıcak su ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder