6 Eylül 2015 Pazar

Tel kadayıflı muhallebi

Malzemeler
500 grm tel kadayıf
1/2 su bardağı çiçek yağı
100 grm tuzsuz  tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
MUHALLEBİSİ İÇİN
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
50 grm margarin
HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içine tuzsuz tereyağı sıvıyağ  kadayıflar konur orta ateşte yakmadan altın sarısı renk alıncaya kadar kavrulur içine toz şekerde ilave edilir,
5 dakika kadar daha kavrulunca tencere ocaktan alınır içine ceviz içleri konur soğumaya bırakılır 
Muhallebisini hazırlamak için:

Bir tencereye un ,toz şeker konur karıştırılır .
Bir başka kapta yumurta sarıları ve süt çırpılır unlu karışıma ilave edilerek hızla karıştırılarak pişirilir Muhallebi göz göz olunca tencere ocaktan alınır içine vanilya ve margarin konularak 10 dakika çırpılır.
Bir cam kabın altına kavrulan kadayıfların yarısı serilerek alt taban oluşturulur.
Kadayıfın üzerine muhallebinin tamamı dökülür,kalan kavrulmuş kadayıfların tamamı muhallebinin üzerine dökülerek tatlı en az4 saat veya bir gece buzdolabında bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder