24 Eylül 2015 Perşembe

Susamlı Simit

Susamlı Simit
Malzemeler
1 paket tuzsuz tereyağı veya  margarin
1 çay bardağı çiçek yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un(2 veya 3 su bardağı)
Üzeri için
1 kase susam
1 yumurta akı
Hazırlanışı
Katı yağ yakmadan eritilir ılıyınca içine süt
Sıvıyağ, toZ şeker,tuz ,yumurta sarısı ilave edilir,elimizle iyice karıştırıyoruz unu  ilave
Edip elimize yapışmayan bir hamur yapıyoruz ve  30 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz her bezeyi iki avucumuzun arasında uzatıp silindir şekli verip halka yapıyoruz .hazırladığımız simitleri önce yumurta akına sonra susama batırıp Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz önceden ısıtılmış 
200 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder