Malzemeler
1 paket tuzsuz tereyağı veya margarin
1 çay bardağı çiçek yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un(2 veya 3 su bardağı)
Üzeri için
1 kase susam
1 yumurta akı
Hazırlanışı
Katı yağ yakmadan eritilir ılıyınca içine süt
Sıvıyağ, toZ şeker,tuz ,yumurta sarısı ilave edilir,elimizle iyice karıştırıyoruz unu ilave
Edip elimize yapışmayan bir hamur yapıyoruz ve 30 dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz her bezeyi iki avucumuzun arasında uzatıp silindir şekli verip halka yapıyoruz .hazırladığımız simitleri önce yumurta akına sonra susama batırıp Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder