Bu sosun tüm malzemeleri pişirilerek yapılabildiği gibi benim yaptığım gibi patlıcan ve kırmızı biber fırında közlenipte yapılabiliyor siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz.Malzemeler çoğaltılabilir
MALZEMELER
1,5 kg armut domates
3 adet bostan patlıcan
2 kg kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı zeytin yağı
2 çay bardağı sirke ben elma sirkesi kullandım
turşuluk tuz
servis yaparken
kekik
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların yeşil kısmı ve sapı kesilir yıkanır , kırmızı biberlerin tohumları çıkarılır yıkanır patlıcanlar ve kırmızı biberler ayrı ayrı 30 dakika fırında közlenir Soğuması beklenir bu arada sarımsakların kabukları ayıklanıp ince ince kesilir.Soğuyan patlıcanların kabukları soyulur kırmızı
biberlerin zarları ayıklanır.Domatesler yıkanır kabukları soyulur rondo dan geçirilir bir tencereye alınır sarımsaklar ve tuz ilave edilerek pişirilmeye başlanır.Bu arada patlıcanlarla biberler rondodan çekilir , kaynamakta olan domateslere ilave edilir zeytinyağı , sirke , tozşeker ilave edilerek karıştıra, karıştıra pişirilir, çünkü içinde patlıcan olduğu için dibine yapışabilir
Kaynamakta olan sos göz, göz olunca kavanozlara dökülür kavanozların kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir ve bir gün bekletilir ertesi gün kavanozlar düzeltilerek saklanır.
Sos kullanılmak için kavanozdan çıkarılınca buz dolabında bekletilip kısa sürede tüketilmeli
ekmeklerin üzerine sürünce kekik de serpilir Pizza hazırlarkende kullanabilirsiniz nefis bir tat verir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder