23 Eylül 2015 Çarşamba

Kalbura bastı

Kalbura bastı
Malzemeler
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı  sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3 veya4 su bardağı)
1 kAse ceviz içi
Şurup
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 limon suyu
Hazırlanışı
Süt,sıvı yağ karıştırma kabına alınır vanilya ilave edilerek elle çırpılır un ve kabartma tozu ilave  edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.hamur 30 dakika dinlendirilir
HamurdAn yArım limon büyüklüğünde 
Veya biraz daha küçük parça koparılır iki avuç arasında beze yapılıp,rendeye konur biraz elle büyütülür ortasına ceviz içi konur
Rendenin deliklerinin tersine doğru hamur kapatılıp oval şekil verilir birleşme yeri yağlı kağıt serilen tepsiye konur hamur bitinceye kadar aynı işlem uygulanır
Önceden ısıtılan  fırında 180 derecede
20 dakika pişirilir
Şurubunun HaZırlanması
Bir tencereye  ölçülü su ve toz şeker konur, şeker eriyinceye kadar karıştırılır
Şurup kaynamaya başlayınca 10 veya 15 
Dakika sonra  limon suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynatılarak soğuyan kalbura bastıların üzerine dökülür ve
Soğutulur en az 4 saat veya bir gece bekletilerek servis yapılır.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder