500 gr ıspanak
3 tane yufka
1 adet kuru soğan
300 gr lor peyniri
1 /2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sulu yoğurt
1 adet yumurta
Tuz karabiber
Hazırlanışı
Ispanaklar yıkanır yaprakları saplarından ayrılır elle parçalanır,soğanın kabukları
Ayrılır yıkanır ince, ince kesilir tuzla ovulur
Ispanak yaprakları soğan, lor peyniri
Karıştırılır.
Yumurta,sulu yoğurt,sıvı yağ çırpılır böreğin sosu hazırlanmış olur.Yufka düz bir zemine yayılır.bir yufka dörde bölünür.dört tane üçgen elde edilir
Küçük bir üçgene bir çorba kaşığı börek sosu sürülür geniş tarafa ıspanaklı iç konur sigara böreği gibi sarılır halka yapılır
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur
Bütün yufkalar bitinceye kadar ayni işlem
Yapılır kalan sos böreklerin üzerine sürülür önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 -25 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder