MALZEMELER
30 adet baklavalık yufka
1 lt süt
2 çorba kaşığı dolusu mısır nişastası
2 çorba kaşığı dolusu un
4 adet yumurta[ 1 yumurta tam, 3 yumurtanın sarısı kullanılacak]
1 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı toz karabiber
100 gr erimiş tuzsuz tereyağı
ÜZERİ İÇİN
1 paket tuzsuz tereyağı
ŞURUP İÇİN
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Önce muhallebisini hazırlıyoruz Bir tencerenin içine üç yumurta sarısı bir tam yumurta, toz şekeri ilave ediyoruz sırası ile un niştayı ilave edip süt ilave edip toparlanmaması için hızlı hızlı karıştırarak pişiriyoruz Muhallebimiz pişip yoğunlaşınca ocaktan alıp içine toz karabiberi ilave edip kaymak tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutuyoruz
Ölçülü toz şekerini suyu bir tencereye koyup karıştırarak kaynatıyoruz on dakika kadar kaynayınca içine limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz
Dikdörtgen şeklindeki cam fırın kabının içi erimiş tuzsuz tereyağı ile fırça yardımı ile iyice yağlanır dört tane yaprak baklavalık yufkayı cam kabın kenarlarından taşırarak seriyoruz .Bir yufkayızemine seriperimiş tereyağı ile yağlayıp ortadan ikiye katlıyoruz cam kabın zeminine seriyoruz kalan on yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üst üste koyuyoruz alt taban hazırlanmış oluyor Hazırladığımız muhallebinin tamamını döküyoruz.Diğer on beş yufkada aynı şekillde yağlanıp üst üste konur dışarıya taşırılan yufkalar kapak olarak kapatılır.Bıçakla tepsinin dibine gelmeyecek şekilde karelere bölüyoruz.Tavanın içinde yakmadan erittiğimiz tuzsuz tereyağını böreğin üzerine heryanına gelecek şekilde döküyoruz Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede altı ve üstü altın sarısı oluncaya kadar 30 veya 35 dakika pişiriyoruz
Fırından çıkardığımız tatlı böreğimizin üzerine ılık şurup döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder