17 Kasım 2016 Perşembe

Tavuk Sulu Pirinç Çorbası

Kışın soğuklar başladı mı canım annem evimizden tavuk sulu pirinç çorbasını hiç eksik etmezdi .Mutlaka içine maydanoz doğrardı . Bu  çorba benim için bir anne klasiğidir.

MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su[pirinçleri haşlamak için]
1\2 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
tuz , karabiber
HAZIRLANIŞI
Yıkanan pirinçler , kabukları soyulmuş soğan, bütün olarak su ile tencereye konur, orta hararetli bir ısıda pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlanır.Tereyağ eritilir zeytinyağı konur salçalar ilave edilir biraz sotelenir sıcak tavuk suyu ile birlikte haşlanan pirinçlerin üzerine konur ,kaynatılır. Eğer çorba koyulaşırsa sıcak su ilave edilerek kaynatılır pişme işlemi bitince içindeki soğan alınır  maydanoz doğranarak servis yapılır.
NOT Ben tavuk suyumu kendim hazırlıyorum.Bütün tavuğu veya but alıp haşlıyorum soğuduktan sonra küçük kaplara  koyup dondurucuda saklıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder