27 Ekim 2016 Perşembe

PORTAKAL SULU MISIR UNLU KEK




Malzemeler
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı zeytin yağı
1,5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı bugday unu
1 portakal kabuğu rendesi
1.5 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtalar bir kaba kırılır toz şeker ilave edilip yoğurt kıvamını alıncaya kadar çırpılır.  Önce sıvı malzemeler ilave edilip bir tur karıştırılır.Portakal kabuğu rendesi ilave edilir  Bir kapta karıştırılmış olan kuru malzemeler de ilave edilerek margarin ile yağlanmış kek kalıbına kek hamuru dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede önce 20 dakika pişirilir fırının ısısı daha sonra 160 dereceye düşürülerek 20 dakika daha pişirilir.Kürdan testi yapılır keke batırılan kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.Pişen kek fırından alınır ve 20 dakika kadar ızgara telinin üzerinde soğutularak kalıptan çıkarılarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder