23 Ekim 2015 Cuma

Ağlayan pasta

Malzemeler
3 adet yumurta
3 kahve(klasik) fincanı toz şeker
3 kahve( klasik) fincanı un
2 çorba  kaşığı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kekin Üzerine dökmek için
2 su bardağı soğuk süt
Üst kremaları için
1 poşet sade krem şanti
1 su bardağı süt
KREMASI İÇİN
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
2 silme çorba kaşığı un
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Yumurtalar ve toz şeker beyaz bir renk alıncaya kadar çırpılır ,elenmiş un, kakao
Süt,kabartma tozu vanilya ilave edilerek spatulla karıştırılıp margarinle yağlanmış 
Kare bir cam kaba hazırlanan hamur dökülür 180 deredede 25 veya 30 dakika pişirilip kürdan testi yapılır kürdana hamur bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir 
Keki fırından alıp iki su bardağı soğuk süt 
Döküp soğumasını bekliyoruz.
Bu arada krem şanti ile sütü yoğunlaşıncaya kadar çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz
İyice soğuyan kekin üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve buzdolabında bir saat bekletiyoruz.
Bir tencereye kakao, toz şekeri, kakaoyu koyup karıştırıyoruz ,sütü yavaş , yavaş ilave edip hızla karıştırıp topaklanmadan pişiriyoruz  krema göz , göz olunca ocaktan alıyoruz içine vanilyayı koyup sık , sık karıştırıp soğutuyoruz 
Soğuyan kremayı buzdolabından alınan krem şantili keke döküp her tarafına yayıyoruz ve  en az dört saat veya bir 
Gece buzdolabında bekletiyoruz.


1 yorum: