22 Ekim 2015 Perşembe

Tavuklu salata

Malzemeler
3 adet tavuk göğsü
300gr süzme yoğurt
1 kase mısır
1 kase kornişon turşu
2 diş sarımsak
Tuz ,su
4veya 5 tane  tane karabiber
Hazırlanışı
Bir tencreye yıkanmış tavuk göğüsleri,su
Tane  karabiber, konur haşlanır.
Beyazlaşan  tavuk göğüslerine çatal 
Batırılarak kontrol edilir etler  yumuşamışsa tencere ocaktan alınıp soğumaya bırakılır .kornişon salatalıklar
İnce,   İnce doğranır sarımsakların kabukları soyulur ,tuzla ezilir ,yoğurtla karıştırılırTavuk göğüsleri lif lif ayrılır bir kaba alınır sarımsaklı yoğurt  ,mısır   Ve doğranmış kornişonla ,karıştırılarak servis tabağına alınır ,süslenerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder