20 Nisan 2015 Pazartesi

ÇİKOLATALI KURABİYE


MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
ÜZERİ İÇİN
damla veya parça çikolata
NOT Kabartma tozu konmayacak
HAZIRLANIŞI
Yumurtalar toz şekerle çırpılır sıvıyağ ilave edilerek çırpılır sırası ile kakao vanilya ve un konularak yoğrulur , yirmi dakika dinlen dirilir
Kakaolu hamurdan  yarım  limon büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır üzerlerine çikolata lar konularak önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder