MALZEMELER
3 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş tohumu
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
ŞURUP İÇİN
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN
1 Su bardağı dolusu Hindistan cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şeker ile beyaz bir renk alıncaya kadar iyice çırpılır,yumurtalı karışıma sıvıyağ süt ilave edilir çırpılır sonra kuru malzemeler ilave edilir unun içine kabartma tozları ilave edilir karışıma konur tahta bir spatulla karıştırılarak margarinle yağlanıp toz şeker serpilmiş ısıya dayanıklı cam kaba
dökülerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirilir fırından alınan tatlının üzerine sıcak şurup dökülerek soğutulur
ŞURUBUN HAZIRLANMASI
Bir tencereye toz şeker su ilave edilerek orta ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılarak kaynatılır bir tatlı kaşığı limon suyu ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılarak ocaktan alınır
Soğuyan şuruplu tatlının üzerine bol Hindistan cevizi rendesi serpilerek servis yapılır
NOT Üzerini istenirse çırpılmış krem şanti ile süslenebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder