MALZEMELER
1\2 kg bal kabağı{Kabukları soyulmuş }
1 adet havuç
1 adet patates
1\2 demet maydanoz
1\2 demet dereotu
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
KIZARTMAK İÇİN
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Havucun dış yüzeyi kazınır ,yıkanır rendelenir,patateslerin kabukları soyulur yıkanır, rendelenir suyu sıkılır. Bal kabakları yıkanır rendelenir maydanoz, dereotu yıkanır ince ince doğranır kuru soğanın kabukları soyulur rendelenir.Hazırlanan sebzeler karıştırma kabına alınır yumurtalar kırılır un tuz ve baharatlar eklenerek kek hamurunda biraz daha kıvamlı bir mücver hamur yapılır.
Tava ocağa konur içi boş iken biraz ısıtılır sıvı yağ ilave edilir yağ iyice ısınınca
{Yağın ısındığını anlamak için bir lokma ekmek atarız ekmek kızarmaya başlayınca yağ ısınmış demektir}
kaşık kaşık mücver hamurunu koyup önlü arkalı altın rengi oluncaya kadar kızartıp kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder