14 Temmuz 2014 Pazartesi

Pazılı Börek

PAZILI  BÖREK

MALZEMELER
1 demet pazı
1 adet kuru soğan
300 gram tulum loru
1 çorba kaşığı un{ Pazıların suyunu almak için]
3 çorba kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
tuz karabiber
6 adet hazır böreklik yufka
SIVI MALZEME İÇİN
1 Adet yumurta
1 su bardağı süt
1\2 su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Pazıların sapları kesilir ve pazı yaprakları yıkanır ince kesilir bir süzgüye alınarak suyunun süzülmesi beklenir.Soğanın dış yaprakları soyulur ince kesilir çok az tuz ile ovulur fakat yıkanmaz .Bir kabın içine suyu süzülmüş kesilmiş pazı yaprakları ,soğan tulum loru karabiber ve 3 çorba kaşığı sıvı yağ ,1 çorba kaşığı un ilave edilerek iç harcı hazırlanır Bir başka kapta süt yumurta sıvı yağ çırpılarak hazırlanır.Fırın tepsisi az miktarda sıvı yağ ile yağlanır ve bir adet yufka bütün olarak tepsiden taşırılarak yayılır Diğer yufka parçalanarak alt kattaki  yufkanın üzerine serilir ve sıvı karışımdan yufkaların her tarafına  gelecek şekilde yayılır ve pazılı iç malzemenin 3'te 1 i serilir. 3.cü Yufkada parçalanarak pazılı malzemenin üzerine serilir sıvı malzeme yayılır yufkalar ve iç malzeme bitinceye kadar ayni işlemler yapılır 6 cı yufka bütün olarak ve hafif büzülerek yayılır en alttaki dışa taşırılan kenar yufkalar la kapatılarak{ 4 kenarı da] işlem tamamlanır 1 çay bardağı kadar sıvı malzeme tüm yüzeye sürülür ve  küçük kareler şeklinde kesilir önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 veya 35 dakika altı üstü altın rengini alıncaya kadar pişirilir.

























                                      





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder