19 Temmuz 2014 Cumartesi

Muzlu Lokum

MUZLU LOKUM



MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
1,5 su bardağı un
6 su bardağı süt
2 pakt vanilya
ARASI İÇİN
1paket sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 adet muz
250 gr Hindistan cevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içine margarin konur ve kısık ateşte yakmadan eritilir. Sonra elenmiş un ilave edilir tahta kaşıkla hızla karıştırılır bu kez ateşin hızı fazlalaştırılır 3 dakika kadar kavurduktan sonra süt ve toz şeker ilave edilir hızla karıştırılır{ topaklanmaması için]Muhallebi göz göz olunca 1 veya 2 taşım kaynatılır Ocaktan alınan muhallebinin içine vanilya ilave edilir 10 dakika mikserle çırpılır Bu arada dikdörtgen bir cam kabın yüzeyi tamamen bolca Hindistan cevizi rendesi ile kaplanır ve hazırlanan muhallebi dökülür , oda sıcaklığında soğumaya bırakılır .Sade krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılır ve soğuyan muhallebinin üzeri tamamen krem şanti ile kaplanır  hazırlanan tatlı  buzdolabına kaldırılarak bir gece bekletilir Ertesi gün soğuyan krem şantili muhallebiden küçük dikdörtgenler kesilir ortasına kabuğu soyulmuş ve 5 cm uzuluğunda kesilmiş muz şeritleri konur ikiye katlanarak servis tabağına alınır.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder