TAZE ASMA YAPRAĞI SARMASI
MALZEMELER
300 GR ASMA YAPRAĞI
3 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı domates püresi
1\2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kekik
tuz karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye bolca su konur ve kaynatılır Asma yapraklarının sapları koparılıp yıkanır suyu süzülür ve kaynayan suya atılarak bekletilir çünki yapraklar çok taze olduğu için haşlanmaz sadece renginin dönmesi beklenir.Eğer su soğursa tekrar su ısıtılır.Diğer tarafta pirinç sıcak ve tuzlu suda bekletilerek kabarması beklenir bu işlem yapraklar çok taze olduğu için yapılır.Kuru soğanların dış kabuklarıı soyulur.İnce ince kesili,r sırasıyla suda bekletilen pirinçin suyu süzülür bir tepsiye konur maydanozlar ine ince doğranır kekik tuz ve domates püresi zeytinyağın yarısıda eklenerek çiğden bir iç hazırlanır.Kaynar suda bekletilen yapraklar bir süzgüye alınır suları süzdürülür .Asma yaprağın dış kısmı dışa gelecek şeklinde tepsiye serilir bir tatlı kaşığı hazırlanan içten uzun rulo şeklinde yaprağın üst kısmına konur iki kenarlardan kapatılıp yukarıdan aşağıya doğru fazla sıkmadan sarılır ve tencereye dizilir tüm yaprağın sarılması bitince üzerine kalan yarım su bardağı zeytinyağı bir çay kaşığı tuz yarım limon suyu ve bir çay bardağı su ilave edilir bir dolma taşı veya pasta tabağı sarılan dolmaların üzerine konur önce hızlı ateşte 10 dakika, sonrada az ısıda. sıcak su ilave edilerek 15 veya 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder