15 Temmuz 2014 Salı

KOLAY TURŞU

KOLAY TURŞU

MALZEMELER
2kgr ince sivri biber
4 kgr domates
1 su bardağı turşuluk tuz
2 subardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı sıvıyağ
3 veya 4 baş sarımsak
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Biberler yıkanır sapları kesilir ikiye veya üçe bölünür bir kapta bekletilir. Domatesler yıkanır ortadan ikiye kesilir.Makarna süzgüsü bir kabın içine oturtulur. Ortadan ikiye kesilen domateslerin çekirdekleri süzgüye sıkılır.Çekirdekleri sıkılan domatesler büyük bir kabın içine rendelenir Sarımsakların kabukları soyulup ikiye veya üçe kesilir..Tüm domateslerin rendelenme işlemi bitince daha önceden  kesilip hazırlanan biberlerin üzerine dökülür süzgüden süzülen domates suları tuz ve üzüm sirkesi  toz şeker ile   karıştırılıp domatesli biberli karışıma dökülür ve bir gece sabaha kadar bekletilir Ertesi gün bu karışıma sıvı yağ eklenip kavanozlara doldurulur .Kavanozlardaki  domatesli  karışımların üzerlerine tekrar sıvı yağ dökülüp kapaklar kapatılır serin bir yerde 15 gün bekletilir.
NOT Üzüm sirkesi ve tuz damak zevkine göre azaltılıp veya fazlalaştırılabilinir.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder