27 Ocak 2016 Çarşamba

PAÇA ÇORBASI

MALZEMELER
8 veya 10 tane kuzu ayağı
1,5 veya 2 lt su
1 çorba kaşığı sirke
SOSU İÇİN
3 veya4 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm veya elma sirkesi
Tuz, kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Kuzu ayaklarının ,tırnak aralarındaki kıl torbaları alınıp, atılır.Kuzu ayakları tek , tek
Ocak üzerinde, küçük kılları yakılarak temizlenir.YAkılan  küçük kıllar bıçakla,
Kazınarak, temizlenir ve bol suda yıkanır
Bir tencereye 1,5 veya 2 lt su konur yıkanıp, temizlenen  kuzu ayakları,konur
Bir çorba kaşığı , sirke ilave edilerek kısık ateşte   İki  saat kadar kaynatılır taa ki
Etler kemikten ayrılıncaya , kadar.
Kaynayan paçaların suyu, azalırsa sürekli
Kaynar su ilave edilir.
Eğer  ,basınçlı tencerede (düdüklü tencerede) ,pişirilecekse,kuzu
Ayaklarının  üzerini geçinceye , kadar su 
Konur ve kısık ateşte bir saat kadar pişirilir.
Pişen ve soğuyan ,kuzu ayakları, kemiklerinden ayrılır bir tencereye konur.
Sıcak su  ve tuz ilave edilerek kaynatılır.
Sarımsaklar , kabuklarından ayrılır tuzla ezilir ,bir kaba alınır ,bir başka kabada 
Sirke konularak servise sunulur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder