MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı damla çikolata
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki ,yumurtalar toz şeker ile ,beyaz köpük oluncaya kadar çırpılır.Ilık süt, sıvıyağ ilave edilip çırpılır. Elenmiş un ,kabartma tozu vanilya ilave edilerek tahta ,kaşıkla çırpılır,son aşamada damla çikolatalar ve portakal kabuğu rendesi ilave edilip gül desenli silikon kaba porsiyonluk konularak önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 veya 35 dakika pişirilir. kürdan testi yapılır[ keke batırılan kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir]
Kek ,fırından alınarak soğutulur ve kalıptan çıkarılarak servis tabağına alınır.,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder