27 Ocak 2016 Çarşamba

MUHALLEBİLİ AYVA TATLISI


MALZEMELER
4 veya 5 tane ayva
10 çorba kaşığı dolusu  toz şeker.
Kırmızı şerbet şekeri 50 grm
2 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN
2,5 -3 su bardağı  süt
1\2 su bardağı un
1\2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
Tahin
HAZIRLANIŞI
Ayvalar, ortadan ikiye kesilir, çekirdek yatakları çıkarılır kabukları soyulur yayvan bir tencereye sıralanır.Üzerine su kırmızı şerbet şekeri  konulur, orta ısılı bir ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayvalar ,yumuşayınca, her yarım ayvaya, bir çorba kaşığı dolusu, toz şeker konur  şekerler eriyince kadar tekrar kaynatılır.
tencere ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Bir tencereye, önce kuru malzemeler vanilya hariç hepsi  konur,,süt ilave edilir. karıştırılır.Yumurta sarısı, bir kasede çırpılır, sütlü karışıma ilave edilir göz, göz oluncaya kadar orta ısılı bir ateşte kaynatılır muhallebi .ocaktan alınır vanilya ilave edilerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan ayvalar ,fırına dayanıklı bir kaba sıralanır her ayvanın üzerine pişirilen muhallebiden  bir çorba  kaşığı dolusu konur ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede muhallebilerin  üstleri pembeleşinceye kadar ısıtılır.
Fırından alınan muhallebili ayvalar iyice soğuduktan sonra  muhallebilerin üzerine bir tatlı kaşığı
tahin dökülerek servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder