5 Kasım 2014 Çarşamba

Fırında Peynirli Köz Biber

Fırında  Peynirli Köz Biber


Malzemeler
1/2 kgrm yeşil,  kırmızı karışık çanak biber
10 diş sarımsak ( biber sayısına göre kullanılır)
1/2 çay bardağı sirke
Tuz, toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
10 ince dilim kaşar peyniri( biber sayısına göre kullanılır)
Hazırlanışı:
Çanak biberlerin sapları kesip tohumlarını
Çıkarıyoruz yıkayıp fırına dayanıklı bir kaba sıralıyoruz her biberin içine 1 çay kaşığı zeytin yağı, 1 çay kaşığı sirke koyup biberlerin  iç yüzeyine ,parmağımızla. sürüyoruz tuzu ve toz şekeri de biberlerin  iç yüzeyine sürdükten sonra kabukları soyulmuş sarımsak dişlerini , bir çanak bibere 1 diş sarımsak olarak paylaştırıyoruz önceden  ısıtılmış fırında 170 derecede 15 dakika biberleri  yakmadan,yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz  tepsiyi fırından alıp her bibere bir dilim kaşar peyniri ilave edip tepsiyi tekrar fırına sürüyoruz  peynirler eriyince, fırından biberleri çıkarıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder