24 Ekim 2014 Cuma

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı


Malzemeler
2 kgr bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi 
Hazırlanışı
Bal kabakları dilimlere ayrılır kabukları soyulur üç parmak genişliğinde kesilir yıkanır yayvan bir tencereye bir sıra kabak bir sıra toz şeker ilave edilerek  şeker ve kabak bitinceye kadar sıralanır tencerenin kapağı kapatılacak orta hararetli bir ateşte 
Şekerler eriyip kabaklar suyunu sakıncaya kadar 15 veya20 dakika kaynatılır sonra tencerenin kapağı açılır 20 veya 25 dakika kadar daha  pişirilir kabaklar yumuşayınca
Tencere ocaktan alınır ve soğuttular soğuyan tatlılar servis tabağına alınır ceviz içi serpilerek servis yapılır
Not: arzu eden kabak tatlısı pişerken içine bir adet çubuk tarım ilave edebilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder