Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler
3 adet orta boy kereviz
3 adet havuç
1 adet küçük boy ayva
1 adet patates
2 adet kuru soğan
3 adet portakal
2 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir kabın içine bir limonun suyunu sıkıp kabuğunu da ilave edip kabın yarısına kadar suyla dolduruyoruz bu hazırladığımız limonlu su sebzelerin kararmaması için
Kerevizin baş kısmını bir parmak genişliğinde halkalar şeklinde kesiyoruz dış kabuklarını soyup ortasından havucun
Geçeceği kadar oyup yıkayarak limonlu suyun içine koyuyoruz
Patates ve ayvadan da halkalar kesilir dış. Kabukları soyulur ortaları oyulur. Havuçların dış kabukları soyulur, havuçlar halkalar haline getirilen kereviz, ayva ve patatesin
Ortasına yerleştirilir.
Tencerenin içine kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış kuru soğan , zeytinyağı ilave edilir, hazırlanan havuçlu sebzeler, portakal, limon suyu ,tuz ve toz şekerle birlikte yemeğe azar ,azar sıcak su ilave edilerek 35-40 dakika kadar sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
İstenirse kereviz sapları da ince ince doğranarak yemeğe pişme sırasında ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder