14 Kasım 2014 Cuma

Zeytinyağlı Kereviz-Kerevizi bu kez farklı şekillendirdim-

Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler
3 adet orta boy kereviz
3 adet havuç
1 adet küçük boy ayva
1 adet patates
2 adet  kuru soğan
3 adet portakal
2 adet  limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

Bir kabın içine  bir limonun suyunu sıkıp kabuğunu da ilave edip kabın yarısına kadar suyla dolduruyoruz bu hazırladığımız limonlu su sebzelerin kararmaması için
Kerevizin baş kısmını  bir parmak genişliğinde  halkalar şeklinde kesiyoruz dış kabuklarını soyup ortasından havucun 
Geçeceği kadar oyup yıkayarak limonlu suyun içine koyuyoruz
Patates  ve ayvadan da halkalar kesilir dış. Kabukları soyulur ortaları oyulur. Havuçların dış kabukları soyulur, havuçlar halkalar haline getirilen kereviz, ayva ve patatesin
Ortasına yerleştirilir.
Tencerenin içine kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış kuru soğan , zeytinyağı ilave edilir, hazırlanan havuçlu sebzeler, portakal, limon suyu ,tuz ve toz şekerle birlikte  yemeğe azar ,azar sıcak su ilave edilerek 35-40 dakika kadar sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

İstenirse kereviz sapları da  ince ince doğranarak yemeğe pişme sırasında ilave edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder