2 Aralık 2014 Salı

Sardalya Köftesi ve Soğan Halkası

Sardalya Köftesi

Malzemeler
1 kgr sardalya balığı
Tuz
Sosu için
3 adet yumurta
3 adet  maden suyu
1 su bardağı un
1/2 su bardağı Mısır unu
Kızartmak için
Sıvı yağ ve un

Hazırlanışı
Balıklar temizlenir önce başları ayrılır sonra balığın üzerine hafifçe bastıracak kılçığı çıkarılır fileto  elde edilir balıkların temizlenme işlemi bitince yıkanır Tuzlanır bir süzgüde konularak suyunun iyice süzülmesi beklenir buzdolabına kaldırılarak soğutulur.
Bu arada derin bir kap içine yumurtalar kırılır 1 çay kaşığı tuz ilave edilir çırpılıp sodalarla beraber unlarda eklenir ve boza kıvamına gelinceye kadar çırpılıp eğer un az gelirse biraz daha ilave edilir.
Kızartma tenceresine bol sıvı yağ ilave edilir, iyice ısıtıyor bu arada balıklar önce bir kap içine  konan buğday ununa sonra hazırlanan yumurtalı madensulu unlu karışıma batırılır ve altın rengini alıncaya kadar kızartılır kağıt havlu serilmiş servis tabağına alınır.

Soğan Halkası Kızartması
MALZEMELER
4 veya 5 tane  orta büyüklükte kuru soğan
1/2 su bardağı buğday unu
1/2 su bardağı Mısır unu
2 yumurta
2 şişe maden suyu
2 çay kaşığı tuz
Kızartmak  için
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Soğanların kabukları soyulur 0,5 cm kalınlığında halkalar kesilerek hazırlanır
Derin bir kabın içine yumurtalar maden suları , tuz ilave edilerek çırpılır,unlar yavaş yavaş ilave edilir akışkan bir karışım elde edilir( boza kıvamında)
Kızartma tenceresine bol sıvı yağ ilave edilerek iyice ısıtılır.

hazırlanan karışıma  birbirinden ayrılan soğan halkaları tek tek batırılarak kızgın yağda altın rengini alıncaya kadar kızartılır ve servis tabağına alınır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder