Malzemeler
1paket sade kedi dili bisküvisi
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı un
1tatlı kaşığı damla sakızı
1paket vanilya
1 çay kaşığı pudra şekeri
6 adet elma
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu
1 paket toz jöle vişne , limon gibi
Kedi dili bisküvileri ıslatmak için
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
Kare cam kabın içine kedi dili bisküvileri soğuk süte batırılarak sadece bir sıra
Sıralanır.bir tencereye süt şeker nişasta pirinçunu, un ilave edilerek pişirilir damlasakızı bir çay kaşığı pudra şekeri ile ezilerek pişirilen muhallebiye ilave edilir tencere ocaktan alınınca vanilya ilave edilir ve cam kaptaki süte batırılmış kedi dili bisküvilerin üzerine dökülür tamamen soğuması beklenir. Elmaların çekirdek yatakları çıkarılarak rendelenir bir tencereye alınır toz şeker limonsuyu ilave edilerek elmalar pişirilir tencere ocaktan alınır ve içine hemen toz jöle dökülerek hızlıca karıştırılır soğuyan muhallebinin üzerine dökülür buzdolabında 3 saat veye bir gece bekletilecek servisyapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder