AĞLAYAN PASTA
3 ADET YUMURTA
3 TÜRK KAHVESİ FİNCANI TOZ ŞEKER
3 TÜRK KAHVESİ FİNCANI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
1 POŞET SADEKREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
KREMASI İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 ÇORBA KAŞIĞI[SİLME] UN
1 PAKET VANİLYA
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır, diğer malzemeler de ilave edilir Kare bir cam kap yağlanır hazırlanan karışım dökülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 veya 30 dakika pişirilir.Fırından çıkarılan kekin 5 dakika dinlenmesi beklenir ve 2 su bardağı oda sıcaklığındaki süt dökülür soğutulur Diğer taraftan bir poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılıp soğuyan kekin üzerine sürülür ve buz dolabında 30 dakika dinlendirilir.Bir tencereye kremanın malzemeleri konup pişirilir ve karıştırılarak soğutulur.Dolapta dinlendirilen
krem şantili kekin üzerine dökülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder