19 Nisan 2014 Cumartesi

LOR KURABİYESİ

LOR KURABİYESİ
1\2 kgr tuzsuz lor
2 yumurta sarısı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket[ oda sıcaklığında] margarin
2 adet kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
4 veya 5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
2 adet yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde tuzsuz lor, yumurta sarıları ,sıvıyağ, oda sıcaklığındaki yumuşak margarinle iyice karıştırılır.Rendelenen portakal kabuğu un ve kabartma tozlarıda eklenip yumuşak bir hamur yapılırHazırlanan kurabiye hamuru 20 dakika dinlendirilir. Fırın oldukça sıcak olacak şekilde ısıtılır Yumurta akları biraz çırpılr, bir tabağa toz şeker konur ve fırın tepsilerine yağlı kağıt serilir. Dinlenen hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır eğer hamur ele yapışırsa biraz sıvıyağ ile toparlanıp önce yumurta akına sonra toz şekere batırılarak fırın tepsisine aralıklı dizilir ve sıcak fırında180 derecede altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder