5 Mart 2018 Pazartesi

BALKABAKLI KOLAY PASTA

1 adet hazır sade pastataban
1 su bardağı  ceviz içi
500  gr balkabağı
1 su bardağı  toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 kutu  krema
1 kahve fincanı süt
ÜZERİ  İÇİN
Krema
Toz  Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Balkabağının dış kabukları soyulur,yıkanır
iri, iri  doğranır toz şeker ile pişirilir,soğutulur. Hazır pastataban
ufalanır ,iri kırıklanmış ceviz  içi ,yarım paket krema ve süt ilave
edilerek yorulur. Streç konur ve rulo şeklinde  sarılarak en az
4 veya 5 saat  veya bir gece buzdolabında bekletilir.Servis yapılacağı  zaman  dilim ,dilim  kesilerek,  üzerine krema konur .Antep fıstığı serpilerek  servis  yapılır .








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder