1 adet hazır sade pastataban
1 su bardağı ceviz içi
500 gr balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 kutu krema
1 kahve fincanı süt
ÜZERİ İÇİN
Krema
Toz Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Balkabağının dış kabukları soyulur,yıkanır
iri, iri doğranır toz şeker ile pişirilir,soğutulur. Hazır pastataban
ufalanır ,iri kırıklanmış ceviz içi ,yarım paket krema ve süt ilave
edilerek yorulur. Streç konur ve rulo şeklinde sarılarak en az
4 veya 5 saat veya bir gece buzdolabında bekletilir.Servis yapılacağı zaman dilim ,dilim kesilerek, üzerine krema konur .Antep fıstığı serpilerek servis yapılır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder