Tek lokmalık, atıştırmalık uzun süre bayatlamayan tuzlu.Çayın yanına , soğuk içeceklerin yanına
hazırlarsanız vazgeçemeyeceğiniz bir tuzlu kurabiye.
MALZEMELER
100 gr tuzsuz tereyağı veya margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı mahlep
1\2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
3 çorba kaşığı çörek otu
3 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki margarin,ve sıvı malzemeler karıştırılır.Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır
sıvı malzemelere karıştırılarak hamur yapılır.Yarım ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
Fırın kağıdı serili fırın tepsisine sıralır . Üzerine yumurta sarısı sürülür .Önceden ısıtılmış fırında ,175 derecede 25 dakika pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder