MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1/2 paket krema
KAKAOLU KAT İÇİN
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1/2 paket krema
PORTAKALLI KAT İÇİN
2 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
ÜZERİNE TOZ ANTEP FISTIĞI
HAZIRLANIŞI
Tencereye, nişasta portakal suyu, toz şeker alınır Orta ısılı ateşte
göz,göz oluncaya kadar pişirilir,portakal kabuğu rendesi ilave
edilerek karıştırılır.Cam kaplar ıslatılarak, portakal pelteleri
paylaştırılır,soğuması beklenir.
Tencereye krema hariç tüm malzeme konur pişirilir. Muhallebi Ilıyınca krema ilave edilir ,çırpılır portakal peltesinin üzerine paylaştırılır, soğuması beklenir.
Sade katı hazırlamak için, krema hariç tüm malzeme pişirilir. Ilıyınca kremailave edilir çırpılır, kakaolu katın üzerine dökülür. Soguyunca Antep fıstığı ile sülser
NOT :Renk sıralaması isteğe bağlı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder