6 Haziran 2017 Salı

PİDELİ KÖFTE

Özellikle, Ramazan ayında,  tazecik pideler iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Böylecede bayatlayan
pideleride çorbalarda, kullanırız,tirit de kullanırız, yada köfteli pide yaparak değerlendiririz. Bende bayatlayan pidelerle iftara değişiklik olsun diye köftelerle zenginleştirip güzel bir ana sıcak yaptım.
Önce çorba sonra köfteli pide yanına ayran daha ne olsun
Malzemeler
KÖFTESİ İÇİN
250 gr yağlı kuzu kıyması
250 gr yağsız dana kıyması
tuz, karabiber, kimyon
ALT TABAN İÇİN
Bayat pide veya tırnak pidesi
SOSU İÇİN
5 adet domates veya hazırladığımız kışlık domates püresi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
KIZARTMAK İÇİN
Ay çiçek yağı
Yeşil biber, domates
HAZIRLANIŞI
Bir kaba, kıymalar ,tuz, baharatlar konularak, iyice yoğrulur, küçük İzmir köfte formunda  hazırlanan köfteler , buzdolabında dinlendirilir.Sıcak servis yapıldığı için yemek vaktine yakın hazırlamak gerekiyor.
Küçük , küçük kesilen pidelere biraz su serpilip yanmaz tavada ,üzerine kapak kapatılarak az ısıda ısıtılıp yumuşatılır.Tavaya sıvı yağ alınır yağ ısınınca köfteler konur her iki tarafı kızaran köfteler bir tabağa alınır.
Sos tenceresine konan yağ , domates püresi tuz pişirilir. Domates salçası, toz şeker, pişirilir sos sulu bir şekilde   bırakılır.Biberler közlenir.Servis tabağına pideler konur, sosun yarısı dökülür, köfteler sıralanır kalan sos köftelerin üzerine dökülür.Közlenmiş biberlerle ve domatesle süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder