Mutfak ailesi Lezzet turumuza Erdoğan şefimizin önderliğinde Ergun ve İsa şeflerimiz blogger arkadaşlarımızla birlikte ilk yolculuğumuz Manisaya gitmek için yola çıktık. Çiçekli köyde Nanda İzmir Kahvaltı ve Brunch lokantasına uğradık.Güne nefis bir sabah kahvaltısı ile başladıkÇeşit, çeşit peynirler, kaymaklı bal, tuzsuz lorun üzerinde böğürtlen reçeli, melemen, kaşarlı yumurta ,sayamayacağım kadar bol, zengin sofraya semaver çay eşlik etti.Kahvaltı sonrası Türk kahvelerimizi içtik.Nede olsa kahve altı yapmıştık.Sonra geniş arazisi olan Nanda işletmenin çimleri üzerinde dolaştık, süs havuzları, kümeslerindeki tavukları , civcivleri özellikle doğadan uzakta beton blokların arasında yaşayan çocuklar için bulunmaz fırsat.Yolumuz uzun olduğu için yola revan olma vakti geldi .Manisa ya şehzadeler şehrine geldik. Spil dağı , ağlayan kaya gibi görülmesi gereken yerleri gezdikten sonra şehri tepeden seyrederek çayımızı içtik.Kulaya doğru yola çıkacağımız için bu güzelliklerin fotoğraflarını aklımıza , gönlümüze yerleştirerek oradan ayrıldık.Tarihi evleri ile tanınan Kula ya geldik.Kulada Yeni Çeşme Lokantasında güzel bir masa bizi bekliyordu.Göze hitap eden mevsim salatası, yorgunluğumuzu dindiren Kulaya özgü tarhana çorbası,ekşi maya ekmeği kızarmıştı tereyağı ve balla çok iyi arkadaş oldular.Kuzu kaburga, toprak güveçlerde kuzu etli Kula güveci ,fırından çıkıp sıcak ,sıcak bizlere servis yapıldı.Sonra Darp pilavı geldi.Kuzu gömleğine sarılmış kuzu ciğerli iç pilav , fırınlanmıştı Darp pilavına , ev yoğurdu eşlik etti.Yemeğin sonunda çifte kavrulmuş tahinle yapılan şekerli pide ve ustanın imzası olan hoşmerim muhteşemdi.Midemiz bayram etti, tatlar damaklarda kaldı İzmire doğru yola çıktık. Haa birde bu güzel geziyi yazarken atıştırdığım leblebiler de Kula da yetiştiriliyor muş
. ne kadar meşhurmuş ta tam tanıtımı yapılamamış
bu eşsiz lezzetin.
Ohh afiyet olsun. Kula leblebilerinden alsaydın, ballı olanları harika.
YanıtlaSil