2 Mayıs 2017 Salı

TULUM PEYNİRLİ KABAK

Yöresel bir yemek. Girit mutfağından, protein olarak peynir kullanılmış, farklı lezzet, dereotu ile muhteşem bir tat oluyor.
MALZEMELER
5 veya 6 tane kabak
1 adet iri boy kuru soğan
5 veya 6 diş sarımsak
150 gr tulum peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
1\2 çay bardağı zeytinyağı
1\2 demet dereotu
tuz, su
HAZIRLANIŞI
Kabakların dip ve uç kısmı kesilir. dış yüzeyi tırtıklı bir şekilde sıyrılır yıkanır. Kabaklar yuvarlak olarak kesilir.Kuru soğanın dış kabukları soyulur yarım ay şeklinde kesilir, tencerenin alt kısmına yayılır .Üzerine yuvarlak ,yuvarlak kesilen kabaklar sıralanır, soyulmuş sarımsaklar ikiye kesilerek kabakların üzerine konur. Bir kasede domates salçası, su tuz, zeytinyağı çırpılarak dökülür. Orta hararetli ısıda kabaklar yumuşayıncaya kadar  pişirilir.Tulum peynirleri ince ince kesilir, kabakların üzerine sıralanır beş dakika daha peynirler eriyinceye kadar pişirilip yemek ocaktan alınır . Üzerine dereotu doğrayarak ılıkken servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder