19 Mayıs 2017 Cuma

FIRIN SÜTLAÇ [FARKLI TARİF]

4 su bardağı süt
1\2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı  toz şeker
HAZIRLANIŞI
Pirinç sıcak suyun içinde   yarım saat bekletilir . Bu işlemi,  pirincin yumuşaması için , yapıyoruz.Tencereye ,sütümüzü koyuyoruz, kaynamasını bekliyoruz.Süt kaynayınca içine suda beklettiğimiz pirincin, suyunu  süzüp, ilave ediyoruz, ara ,sıra karıştırarak, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Pirinçler yumuşayınca içine toz şeker ilave edip,  kaynatıyoruz 15 dakika kadar daha kaynatıp sütlaçları, tek kişilik ,güveç kaplara paylaştırıyoruz.Sütlaçlı güveç kaplarını, fırın tepsisine sıralıyoruz.Kapların yarısına kadar su koyuyoruz.Fırının üst rafına tepsimizi yerleştiriyoruz.
Fırınımızın  sadece üst tarafını yakarak sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder