Bahçemdeki ayvaları toplayınca , hemen reçel yapayım dedim.Tam da doktorların istediği gibi organik hafif delikli, bazılarının içinde meyve kurdu vardı .Hepsi nimi reçel yaptım hayır bukadar organik ayvaları bulmuşken tükettik te. Rengi kızarsın diye Hibisküsten yararlandım , tavsiye ederim
MALZEMELER
5 veya 6 tane Ayva
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su [ayvaları içinde bekletmek için]
1 adet limon
3 veya 4 yaprak Hibis küs
1 çay bardağı su[ Hibisküs leri kaynatmak için ]
2 su bardağı su[ Ayvaları haşlamak için]
HAZIRLANMASI
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur. çekirdek yatakları çıkarılır , ayvalar çok küçük olmayacak şekilde küp , küp dooranır .Bu arada doğranan ayvalar limonlu suda bekletilir kararmaması için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder