1kg pırasa
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 veya 4 adet yumurta
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Pırasaların püskülleri kesilir yıkanır.ortadan ikiye kesilen pırasalar bir kaba doğranır.
Kuru soğanın kabukları soyulur, bir tavaya yemeklik doğranır, zeytinyağı konur pırasalar ve kabukları sıyrılmış, havuçlar yuvarlak şekilde doğranır tuzu ilave edilerek tavanın kapağı kapanır.Orta hararetli bir ısıda, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir, gerekirse çok az sıcak su ilave edilir.Sebzeler tamamen yumuşayınca suyunu iyice çekince sebzelere, bir kaşık yardımı ile yumurta yuvaları açılır ve bu yuvalara tek, tek yumurtalar kırılır.kapak kapatılır yumurtaların sarıları pişince ,karabiber ve kırmızı biber ekilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder