1 adet karnabahar
1 kase un
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Karnabaharları haşlamak için
2 lt su
HAZIRLANIŞI
Önce bir tencereye,su konur kaynatılır
Karnabaharlar çiçek,çiçek ayrılır yıkanır
Kaynayan suyun içine tuzla birlikte atılır ve
Haşlanır çiçekler parçalanmadan bir kevgirle alınıp süzgüye konur, soğutulur.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
Soğuyan karnabahar çiçekleri tek, tek önlü arkalıuna batırılır, silkelenir, unlanan çiçeklerin her iki tarafıda bir fırça yardımı ile zeytinyağı ile yağlanır
Fırın tepsisine dizilir. 180 derecede,
15 veya 20 dakika kızartılır
Çiçekler pembeleşince fırından alınıp
Servis tabağına konur
Sarımsakların kabukları soyulur tuzla ezilir,
Yoğurda karıştırılıp çırpılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder