22 Şubat 2016 Pazartesi

Sarımsaklı kuru domates

Malzemeler
1/2kg kuru domates
3 su bardağı sıcak su
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1veya 2 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
Kekik

Kahvaltıların, vazgeçilmez tadıdır.Sofraya renk , damaklara müthiş bir tat bırakır.

HaZırlanışı

Kuru domatesleri yıkayıp ,geceden sıcak suyun içinde koyup ,sabaha kadar bekletiyoruz.
Ertesi gün ,suda yumuşayıp, şişen domatesleri ,süzgüye döküp, bütün suyunun ,süzülmesini bekliyoruz.
Sarımsakların ,kabuklarını soyup, ince, ince doğruyoruz ve zeytinyağı ile bir tencerenin içinde soteliyoruz.Domatesleri , tuzu ,sirkeyi de ilave edip ,beş dakika kadar soteleyip ,ocaktan alıyoruz  üzerine
Kekik ilave edip servise sunuyoruz.
NOT:Domatesler  ,suyun içinde yumuşadığı için sotelerken parçalamamaya, dikkat etmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder